Büyük Önder Atatürk Üniversitemizde Anıldı
10.11.2019
Öne çıkan görsel

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yıldönümünde anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Üniversitemizde de anıldı. Anma programı üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin de katılımlarıyla, Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak tarafından Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anıttaki törenin ardından Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.

Protokol konuşmasının ardından Üniversitemiz Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma videosunun gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM) ve Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” dinletisi gerçekleşti.